Intuïtief zingen

Je kunt het ook jammen met je stem noemen. Je zingt, geïnspireerd door alles wat op dat moment in jou leeft. Het is niet belangrijk of je kunt zingen.

Zingen is iets wat tot de verbeelding spreekt, het kunnen uiten van jezelf, je gevoel of emotie hierin te leggen. Het is ook een beladen onderwerp, iedereen heeft hier ervaring mee, zowel negatief als positief.

Het zingen zet al je cellen in beweging. Ze vertellen op je uitademing hun verhaal, dat ze in de loop van je leven hebben opgeslagen. Soms ken je dat verhaal nog, soms kom je in aanraking met herinneringen die je vergeten was. Er kan van alles naar boven komen, van blijdschap tot verdriet.

Hoe kan een sessie er uitzien? We zitten tegenover elkaar op de grond of op een stoel en ik neem je mee op reis in jezelf. Vooral door eerst te ontspannen en vandaar uit klanken te maken op je uitademing, de klanken te voelen trillen en te ervaren, zodat je steeds meer vertrouwen voelt in je lijf en met je eigen stemgeluid.

Dan kunnen we met mijn drum erbij samen zingen en laten komen wat gehoord wil worden. Het is altijd onvoorspelbaar en iedere keer moet je alle verwachtingen loslaten. Dit klinkt heel spannend en dat is het ook. Vooral heel LEUK!!! Spelen!!!!

“Als je zingt, dan beweeg je, als je beweegt, dan stroom je, als je stroomt, dan leef je…”

Oorsprong van Wild Voice/intuïtief zingen

In 2004 kwam ik met Klara Staals en Or Bagim samen om ons persoonlijke en professionele leven te delen. Dit praten ging steeds meer over in zingen vanuit dat moment wat ons bezig hield.  We hadden steeds een thema, bv iedere keer een natuur element, of verschillende emoties.  Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een eigen CD ‘’Free Fall” genaamd. Het is een experimentele reis van drie vrouwelijke zangeressen. De CD is pure improvisatie van de intuïtieve stem. Het zingen is geïnspireerd door verschillende culturen, door de ongeziene wereld en alles wat er is tussen hemel en aarde.

Als je zingt, dan beweeg je, als je beweegt, dan stroom je, als je stroomt, dan leef je..