Coaching

Niets is blijvend en het enige constante is de verandering. We bewegen mee met de seizoenen, met het ritme van de dag en de nacht. Totdat er een tijd aanbreekt waarin je tegen sommige dingen aanloopt, in je relatie met jezelf, met anderen of in je werk of verlies van iets of iemand.

Ik werk met de Dierengateways vanuit de PsychoMotion Methode (de psyche in beweging).
De Dierengateways zijn korte krachtige of zachte herhalende bewegingen die de essentie van een dier bundelen. Met als doel om je in een korte tijd met de kracht hiervan te verbinden.

Verheldering brengen de Reflectiekaarten van de PsychoMotion Methode. Dit zijn 42 dieren metaforen die ieder een kracht vertegenwoordigen en die aan zetten tot introspectie.

Ik ben geen therapeut maar op deze manier van werken kan het therapeutisch door werken.

Hoe kan een sessie eruitzien?
Een eerste ontmoeting om te praten over wat er speelt. Een Reflectiekaart te trekken en te onderzoeken wat deze voor jou betekent. Vervolgens de beweging vanuit de Dierengateways te oefenen die hier betrekking op heeft. Dit neem je mee als huiswerk.

Samen spreken we af hoe veel keer er nodig is.

Oorsprong van PsychoMotion Methode
Or Bagim heeft deze methode ontwikkeld in Nederland, waar ze 20 jaar heeft gewoond. Door onze 20 jaar van samenwerken en innige vriendschap heb ik een hele lange training gehad van diep lichaamswerk en bewegingsexpressie. Tien jaar gelden is zij teruggegaan naar Israël, haar geboorteland. Or Bagim heeft vele mensen opgeleid en samen hebben wij zo’n 20 mensen opgeleid. Or is actief in Israël.
De Dierengateways en PsychoMotion heb ik geïntegreerd in mijn werk en mijn leven. Elk dier belicht een stukje van de menselijke psyche. Soms past een Gateway je als een handschoen, soms ook zijn deze krachten zo nieuw voor je dat je op weerstand stuit. De dierengateways nodigen je uit om alle gevoelens te erkennen in onszelf, hoe ‘laag’ of vanzelfsprekend die in onze ogen ook zijn. Ze hebben mij bevrijd van een hoop oordelen over negatief gelabelde gevoelens en emoties. Het zijn oefeningen waarbij je door vastomlijnde houdingen, bewegingen en klanken in contact komt met verschillende krachten die je in je hebt.
Boeken: In 2011 heb ik een boek geschreven ‘Van regenworm tot Pauw’. Bij Bol.com als E-book verkrijgbaar. Het boek van Or Bagim ‘Bewegen in kracht’ is bij mij te koop.

Coaching

Tijdsduur: 1,5 a 2 uur

Voor wie?
Als je tegen dingen aanloopt, in je relatie met jezelf of met anderen, je werk, lichamelijke gezondheid. Als je inzicht en antwoord wilt hebben over een situatie in je leven. Of nieuwsgierig!