Angelina Maria Kramers

Roepnaam Angéla, Sjeel of Chela
Geboren op 17 oktober 1960 te Haarlem
Getrouwd met Richard Griffioen in 1991 op het eiland Schiermonnikoog, samen twee kinderen; Sam en Juna

Profiel

Ervaren emotioneel lichaamscoach en yoga- en bewegingscoach.
Chi Neng Qigong Instructeur.
Mijn eerste werkervaring is als entertainer in de danswereld en later in de popmuziek.
Daarna volgt er een weg naar binnen met meer nadruk op bewustzijn en voelen. Ik heb mijn manier van werken gevonden door een integratie van het expressieve met de emotionele gevoelswereld. Hierin begeleid ik mensen naar bewustwording en innerlijke vrijheid.

Competenties en persoonlijkheid

Ik werk graag samen met mensen en maak makkelijk contact, mijn communicatie en lijfelijke vrijheid is open en direct.

Mijn inlevingsvermogen is goed ontwikkeld. Vooral mensen die tussen wal en schip vallen voelen zich aangetrokken tot mij.  Ik werk door kennis te belichamen dmv dierengateways, houdingen, aanraking, stembevrijding, dans en sinds 2019 als instructeur Chi Neng Qigong.

MADE with LOVE

Wie of wat inspireert mij?

Wie of wat inspireert mij?

De natuur inspireert mij, waarin alle seizoenen elkaar afwisselen, de schoonheid van de aarde en ons melkwegstelsel met alle planeten en sterren, de dieren en mensen die haar bevolken. De samenhang met al het leven in het universum. Ik kan me verbinden met deze oneindigheid in mijn eigen lijf.

Als jong meisje lag ik in bed en voordat ik in slaap viel was ik aan het mijmeren over de oneindigheid en waar we dan naar toe gaan als we doodgaan. Niemand kon mij antwoord geven toentertijd, maar ik vroeg het ook niet.  Ik geloofde wel in een God tegen wie ik kon praten en bidden, vooral als er iemand ziek was, ik vroeg of hij mijn moeder beter kon maken. Ik zag een strenge oude man in mijn geestesoog…ik was er zelfs een beetje bang voor…geïnspireerd door de kerk! Iedere zondag gingen we naar de kerk en dit verveelde mij, soms was er het jongerenkoor en dan was ik klaarwakker om mee te zingen. Verder was iedereen zo stijf en in zichzelf. In mijn fantasie zag ik een grote kring van mensen die elkaars hand vasthielden, zongen en danste. Het was een lange boeiende weg naar zelfliefde, alles was liever dan ik en had het meer nodig dan ik. Ik was blank, blond, schattig, had eten, onderdak en lieve ouders en familie om me heen. Ik had een innerlijke drive om heel lief te zijn voor iedereen…

Dit beeld en diep hartsverlangen heb ik later mogen inhalen met veel vrouwengroepen. En dit vervult nog steeds mijn hart.

Wij lijken nietig maar wij zijn zo krachtig als wij onze energie bundelen, focussen. Ons hart is in staat tot zoveel liefde en onze geest is net zo snel als het licht, als we maar focussen en duidelijke intenties zetten. Wij vrouwen zijn deze yin energie in onszelf kwijtgeraakt doordat we de mannen te veel macht en vertrouwen hebben gegeven.  De mannen daarentegen voelen zich niet meer gedragen door de yin energie in zichzelf en zoeken dit buiten zichzelf. Als de vrouwen bij zichzelf thuiskomen kunnen de mannen zich ook ontspannen. Voor vrouwen betekent thuiskomen, zichzelf weer volledig respecteren en herwaardering voor het dragen van onze kinderen, intimiteit bewaren met zichzelf en andere vrouwen, heling zoeken bij elkaar. De vrouwen weer in contact met hun basis, onze baarmoeder, die ons verbindt met moeder aarde. De mannen met hun heldere geest en daardoor in contact met hun liefdevolle hart.

Ik zoek balans tussen mijn vrouwelijke en mannelijke energie binnen mijn gezin en in de buitenwereld, in onze wereld op dit moment.

Mijn kinderen en mijn partner zijn mijn grootste leermeesters, en nog steeds. Alles wat heel dichtbij ons staat kunnen we niet negeren, we kunnen er niet om heen. We moeten diep voelen in ons eigen hart wat daar allemaal voor angsten, verdriet, boosheid opgespaard ligt en dit ontrafelen zodat ik in liefde kan zijn met de mensen die het dichtst bij mijn hart liggen. Zodat ik onze kinderen die liefde en respect mee kan geven in hun leven. 

Wat een mooie weg om te groeien binnen mijn gezin, met veel vallen en steeds weer opstaan met meer kracht en liefde.

Bij iedere ontmoeting ben ik de leraar en de leerling.